Baer Adriaens heeft het gepresteerd om een back-to-back MMM in de wacht te slepen. De MMM werd dit jaar gespeeld op de goed onderhouden Best Golf & Country Club, waar enkele CCC spelers hun golf opleiding hebben mogen genieten.

De 2019 editie moest het doen met een wel heel erg uitgedund spelersveld. Naast Adriaens wisten alleen Dirk-Jan van Sleeuwen en Michael Baas Becking zich te kwalificeren. Een groot aantal spelers moest de tol betalen voor het 2018 en 2019 programma dat met de CCC, de TTT en de MMM wel bijzonder vol geboekt is. Een zware kwalificatie, blessures en training stages zorgden er dus voor dat slechts drie spelers in Best konden deelnemen.

Een commissie is aangesteld om te toetsen of de commerciële belangen niet te veel prioriteit krijgen boven het wel en wee van de spelers. Hierover zal later bericht worden.

In een driebal werd het matchplay toernooi gespeeld volgens de regels dat een netto win (handicap verrekening) een punt opleverde. Een gedeelde win van twee spelers leverde iedere een half punt op. Na de 16e hole sleepte Adriaens de buit binnen. Ook van Sleeuwen speelde een sterk toernooi en wist na 18 holes gelijk te eindigen met Adriaens. Gezien de lagere handicap van Adriaens, mocht deze zich wederom in het groene jasje laten hijsen.

Foto’s