Michael Baas Becking heeft de Maastrichtse Matchplay Masters titel geprolongeerd door op golfbaan de Swinkelsche de overwinning binnen te slepen in de 2023 MMM editie.

Deze editie moest het doen met een wel heel erg uitgedund spelersveld. Alleen Rob Schepens, Baer Adriaens, Albert-jan Smid en Michael Baas Becking wisten zich te kwalificeren. Een groot aantal spelers moest de tol betalen voor het volle 2023 programma dat met de CCC, de PPP, de TTT en de MMM wel bijzonder vol geboekt was. Een zware kwalificatie, blessures en training stages zorgden er dus voor dat slechts vier spelers de finale in Someren wisten te halen.

Na twee rondes waren Baas Becking, Adriaens en Smid nog in de strijd voor de eindoverwinning. Baas Becking zou aan een A/S draw met Schepens voldoende hebben voor het behalen van de eind overwinning. Baas Becking won echter de laatste match glorieus waardoor de eindstand op het scorebord er als volgt uitzag:

En het bleef nog lang onrustig in Someren.