Het op 1 december 2017 voor het eerst georganiseerde TTT, The Hague Trackman Tournament, is een overweldigend succes gebleken. Wolfgang Froitzheim, Dirk-Jan van Sleeuwen en Michael Baas Becking streden om de overwinning, nadat Rob Schepens de cut niet wist te halen.

Het toernooi bestond uit een neary contest, een longest drive contest en het spelen van de eerste negen holes van Pebble Beach. De ontvangst, de technische faciliteiten en het bier werden georganiseerd door CCC sectie Den Haag.

Pebble Beach hole 8 fly over

In de neary contest wist Wolfgang Froitzheim de bal een meter van de vlag te krijgen wat hem het eerste punt van het toernooi opleverde. Ook in de longest drive contest lag Froitzheim met 213 meter goed voor de overwinning. Echter met zijn laatste poging wist Michael Baas Becking de drive van Froitzheim te overtreffen met 3 meter. Dat was de opmaat naar de eerste negen holes van Pebble Beach. De stand op dat moment:

 • T1: Wolfgang Froitzheim (1 punt)
 • T1: Michael Baas Becking (1 punt)
 • 2 : Dirk-Jan van Sleeuwen (0 punten)
 • 3: Rob Schepens (missed cut)

TTT 2017 – Longest drive

De indrukwekkende front nine van Pebble Beach zorgden voor een ongekend spannende strijd om de titel. Na 8 holes stonden van Sleeuwen, Froitzheim en Baas Becking ieder slechts 1 stableford punt van elkaar. Van Sleeuwen had de overwinning nodig aangezien hij geen punten had gescoord in de neary en de longest drive. Op de laatste hole wist Baas Becking uiteindelijk de winst naar zich toe te trekken. Hij werd daarmee de eerste TTT Topper in deze nieuw geboren traditie.

Scores:

 • Neary: Wolfgang Froitzheim
 • Longest Drive: Michael Baas Becking
 • Pebble Beach:
  • Michael Baas Becking: 20
  • Dirk-Jan van Sleeuwen: 18
  • Wolfgang Froitzheim: 17

Eindstand:

 1. Michael Baas Becking (2 punten)
 2. Wolfgang Froitzheim (1 punt)
 3. Dirk-Jan van Sleeuwen (0 punten)
 4. Rob Schepens (missed cut)

Froitzheim op hole 1 Pebble Beach

van Sleeuwen op hole 1 Pebble Beach