Het nieuwe jaar 2023 is nog maar nauwelijks begonnen en het eerste toernooi is al weer gespeeld. Voor de eerste keer in de geschiedenis van de Cumper Castle Cup is de Players Putting Price gespeeld in het Mekka van het putten, ook wel bekend als Otterlo.

De spelers waren zichtbaar zenuwachtig als gevolg van de onbekendheid met het nieuwe format. En er stond natuurlijk veel op het spel. Een overwinning in de PPP telt immers 100% mee in het totaalklassement van CCC, MMM, DDD, TTT en PPP overwinningen.

De finale zou gespeeld worden door de winnaars van de poule wedstrijden. In de eerste poule streden Froitzheim, Hulst, Adriaens en Baas Becking om de finale plek. De tweede poule bestond uit Smid, Schepens, van Sleeuwen en Luijbregts.

Smid en Froitzheim wisten door te dringen tot de finale. Een bloedstollende strijd ontvouwde zich.

Op de laatste hole werd de spanning echter te groot voor Froitzheim en hole’de Smid de laatste put voor de overwinning.

En het bleef nog lang onrustig in Otterlo.