De tweede editie van het The Hague Trackman Tournament is weer een daverend succes gebleken. Het deelnemersveld verdubbelde t.o.v. het vorige jaar. Ook de prijzenpot nam enorm toe. Met de wetenschap dat de unieke TTT bokaal en het rode TTT jasje te winnen waren, traden Rob Schepens, Marco van der Hulst, Dirk van Sleeuwen, Wolly Froitzheim, Albert-jan Smid en organisator Michael Baas Becking aan.

De toernooicommissie had kosten nog moeite gespaard om het evenement live te kunnen broadcasten naar Joost Luijbregts, Baer Adriaens en Robbert Hawinkels die door commerciële verplichtingen en blessures verstek hadden moeten laten gaan.

Het onvolprezen format van de TTT 2018 was als volgt:

  • Closest to the pin: Pebble Beach – hole 7
  • Closest to the pin: TPC Sawgrass – hole 17
  • Closest to the pin: Cypress Point Golf Club – hole 16
  • Longest: Augusta – hole 12
  • Augusta stroke play: holes 1, 3, 8, 10, 12, 13

Het toernooi werd geopend met een closest to the pin wedstrijd op de drie signature par 3 holes. Per gewonnen CTP waren 2 punten te verdienen. Daar waar Wolfgang Froitzheim, Rob Schepens, Marco van der Hulst en Dirk van Sleeuwen messcherpe ijzer slagen ten toon spreidden, gingen Albert-jan Smid en met name Michael Baas Becking er met de punten van door. Baas Becking won de Pebble Beach en TPC Sawgrass. En Albert-jan Smid wist de bal op de 200 meter hole 16 op Cypress Point Club op een postzegel te slaan.

Op Augusta moesten de heren hard werken voor de punten op de moeilijke baan die de thuisbasis is voor de jaarlijkse Masters. In een spannende strijd werd om elke slag op de smalle fairways gevochten. De drives moesten accuraat zijn om de par te kunnen redden of de birdie binnen te slepen. De kleinste fout leidde er toe dat gewerkt moest worden voor par of een bogey geïncasseerd moest worden.

Uiteindelijk ging de toernooizege naar Michael Baas Becking. Op de par 3 hole 12 leverde een lange put hem een birdie op. En toen ook de longest drive op hole 13 naar hem toe ging, kon de zege hem niet meer ontgaan. Na een geweldige eindceremonie waar de TTT beker en het rode jasje voor het eerst werden uitgereikt, was een nieuwe traditie geboren. En het bleef nog lang onrustig in Den Haag.

Video gallery

Baas Becking CTP win Pebble Beach

Schepens CTP 2nd Pebble Beach

Baas Becking CTP win TPC Sawgrass

Froitzheim laying up

Smid CTP win Cypress Point

van Sleeuwen approach

Hulst approach to green

Baas Becking longest

TTT 2018 high lights