Nadat op zondag 4 juli op golfbaan de Swinkelsche de MMM vroegtijdig vanwege onweer moest worden gestaakt, was het in Bulgarije op 13 september tijd voor de finale.

Albert-Jan en Rob mochten over 18 holes matchplay uitmaken wie dit jaar de titel Prins MMM mocht gebruiken. Dit treffen vond plaats op Thracian Cliffs, 1 van de topbanen van Europa. De weergoden waren de finalisten goed gezind. Een licht briesje en zonovergoten fairways waren het decor voor dit duel.

Al na enkele holes was de toon gezet. Albert-jan zette Rob op 3 down na 4 holes. En als Rob dacht een keer een hole te hebben gewonnen, dan wist Albert-jan door de handicap verrekening alsnog een half punt eruit te slepen. Nadat beide finalisten rond de turn vooral moeite hadden om Thracian Cliffs te bedwingen, drukte Albert jan vanaf hole 11 nog even het gaspedaal in. Op hole 14 was de strijd beslist en kon hij zich Prins noemen. Het niveau van AJ baarde veel opzien bij de overige spelers en schiep daarmee ook hoge verwachtingen voor de dagen erna…..