De Cumper Castle Cup wordt geroemd om haar innovatiekracht. In de loop van de jaren heeft deze innovatie geleid tot een aantal satelliet toernooien die zeer succesvol zijn gebleken. Sinds de oprichting van de CCC in 1897 zijn respectievelijk de MMM in 2010, de TTT in 2017 en de DDD in 2020 toegevoegd.

Ieder satelliet toernooi voegt een discipline toe. De MMM matchplay, de TTT indoor online golf en de DDD voegt par 3 golf toe als discipline. Het zal niet verbazen dat de kunst van het putten de ontbrekende link is. Het is dan ook geen verrassing dat in 2023 gestart wordt met de PPP, ofwel de Players Putting Price.

Op de 2023 ALV te Otterlo zal met behulp van de Exputt RG putting simulator een putting toernooi worden gespeeld. Een overwinning telt voor 100% mee in de overall overwinnaars ranking. Voor degenen die nog niet zo bekend zijn met de Exputt RG simulator, heeft golfpro Chris Ryan zich bereid getoond om een demo te geven aan de Cumper Castle Cup leden.